Daniel Ioniță i-a certat pe unioniști, în frunte cu Dorin Chirtoacă, pentru huiduieli4Foto1Video© tv8.md

Daniel Ioniță i-a certat pe unioniști, în frunte cu Dorin Chirtoacă, pentru huiduieli

, 9 știri, 7 vizualizări

„Ne-am dus acolo unde ni s-a oferit și unde am fost îndrumați să ne ducem. Indiferent de locație, autocamioanele românești și acest ajutor umanitar oferit cu generozitate tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de locație ar fi strălucit și a strălucit”. Declarația aparține Ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova Daniel Ioniță și a fost făcută în contextul în care ajutorul umanitar oferit de către România a fost prezentat lângă podul din sectorul Telecentru al capitalei și nu în Piața Marii Adunări Naționale.

„Noi suntem o ambasada pe deplin disciplinată. Tot ce a presupus această acțiune a însemnat o corespondență diplomatică, contacte susținute periodice cu MAEIE. Toate solicitările au fost transmise la timp pe canalele potrivite și România a respectat programul care i-a fost pus la dispoziție.

Da, am vrut să organizăm o ceremonie publică, fapt care s-a întâmplat la Telecentru, pentru că am dorit ca aceste 20 de autocamioane să se adune împreună cu miniștrii care au venit separat de la București. Era normal și firesc ca acești miniștri să fie în fața autocamioanelor la momentul solemn de prezentare a acestor donații”, a precizat diplomatul român, citat de IPN.