David Hale: Este un moment istoric pentru Republica Moldova3Foto© deschide.md

David Hale: Este un moment istoric pentru Republica Moldova

, 6 știri, 6 vizualizări

Potrivit lui, acesta este unul dintre motivele pentru care s-a aflat într-o scurtă vizită în Republica Moldova: pentru a-i asculta pe cei de la conducerea Republicii Moldova și pe cei din opoziție, de a înțelege ce se petrece, de a-și exprima sprijinul puternic pentru acest proces și de a oferi mijloace tangibile pentru a fi de ajutor. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune TV8, transmite IPN.

„Noi i-am asigurat Republicii Moldova un sprijin financiar de 1.5 miliarde de dolari, suntem foarte mândri de acest fapt. Mai sunt multe lucruri de făcut aici, iar acestea trebuie să se bazeze pe agenda de reforme – aceasta este baza care ne permite să schimbăm lucrurile, iar noi suntem dedicați cauzei. I-aș încuraja pe moldoveni să continue pe această cale, iar SUA și ceilalți vor fi acolo pentru a-i ajuta”, a spus David Hale.

Potrivit lui, Moldova este țara în care SUA se poate bucura de un parteneriat dedicat, unde poate colabora eficient pentru a se asigura că Moldova progresează, că întreprinde o agendă puternică a reformelor, că se îndreaptă spre prosperitatea deja existentă și ancorată în Europa.