De Anul Nou, Merkel cere coeziune pentru a combate pandemia3Foto1Video© zdg.md

De Anul Nou, Merkel cere coeziune pentru a combate pandemia

, 10 știri, 2 vizualizări

Cancelarul german Angela Merkel a rostit ultimul său mesaj de Anul Nou din această funcție, pentru că ea se va retrage înaintea alegerilor din septembrie 2021. Calificat de presa europeană drept un discurs emoționant, Angela Merkel a spus că 2020 a fost cel mai greu din cei 15 ani de mandat, transmite Digi 24.

„Ce an am avut! În 2020, am avut ceva ce a venit peste noi, fără să ne așteptăm. Un virus necunoscut care ne-a invadat trupurile și viețile. Ne-a lovit în ceea ce aveam mai uman: contacte sociale, conversații, îmbrățișări, aniversări. Virusul a transformat comportamente normale în unele riscante, ne-a făcut să ne protejăm, într-un fel neașteptat.

Anul 2020, al pandemiei, a fost unul din care am avut ce învăța. În primăvară a trebuit să reacționăm la un virus despre care nu știam nimic verificat, a trebuit să luăm decizii despre care numai speram că le-am luat corect. Pandemia de coronavirus a fost și rămâne o provocare pe termen lung politică, economică și socială”, a spus cancelarul Angela Merkel.