De ce a demisionat ambasadoarea Americii la ONU Nikki Haley
Foto: www.europalibera.org

De ce a demisionat ambasadoarea Americii la ONU Nikki Haley

9 știri, 9

Decizia lui Nikki Haley de a demisiona din functia de ambasadoare a Americii la ONU pare sa fi luat prin surprindere, daca nu pe presedinte, cel putin pe consilieri ai sai de rang inalt si pe membri ai Congresului.

Presa sugerează că Haley ar fi ales acest moment pentru ca anticipeaza ca republicanii vor pierde cel putin una din cele două camere ale Congresului la apropiatele alegeri, si nu a dorit sa para ca paraseste o corabie avariata.

Altii spun ca dupa alegeri Trump l-ar putea numi in functia de ministru al justitie pe senatorul republican de Carolina de Sud, Lindsey Graham, caz in care Haley ar putea fi numita sa-l inlocuiasca.

Ceea ce ambasadoarea a incercat sa nege din start este idea ca a demisionat pentru a se pregati sa candideze la presedintie in 2020.

Prin plecarea ei, administratia continua sa sufere de instabilitate, pierzind in acelasi timp o importanta voce moderata.

Haley, fostă guvernatoare in Carolina de Sud, a reprezentat bine la ONU o administratia care nu agreeaza institutii internationale. Trump a declarat ca ambasadoarea i-ar fi spus ca are de gind sa plece in urma cu sase luni.

Observatorii de presa remarca ca aceasta conversatie a avut loc in perioada in care Mike Pompeo a fost numit secretar de stat si John Bolton in functia de consilier principal pentru securitate nationala.

Haley s-a declarat exprimat frustrată pentru ca cei doi joaca un rol pro...

Citește pe europalibera.org