De la 1 octombrie, românii nerezidenți nu vor mai putea intra în Marea Britanie doar cu buletinul3Foto© publika.md

De la 1 octombrie, românii nerezidenți nu vor mai putea intra în Marea Britanie doar cu buletinul

, 7 știri, 9 vizualizări

În contextul ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește că, începând cu 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți pot intra în Marea Britanie și Irlanda de Nord exclusiv în baza pașaportului valabil. De la această dată, cetățenii români nerezidenți nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate.

„Începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii europeni nerezidenți (care nu sunt protejați de Programul de Înregistrare a Cetățenilor UE – EU Settlement Scheme) pot intra în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord exclusiv în baza pașaportului valabil (simplu electronic sau simplu temporar). Astfel, începând cu această dată, cetățenii români nerezidenți nu mai pot intra în Regatul Unit în baza cărții de identitate”, informază MAE.

Conform informațiilor comunicate de autoritățile britanice, cetățenilor europeni (inclusiv cetățenilor români) nerezidenți în Regatul Unit care nu vor respecta regulile li se va interzice accesul pe teritoriul britanic, arată comunicatul de presă al MAE.