De sărbători, peste 3000 de polițiștii vor asigura ordinea publică. Recomandări pentru cetățeni

De sărbători, peste 3000 de polițiștii vor asigura ordinea publică. Recomandări pentru cetățeni

16 știri, 7

Polițiștii vor fi prezenți în locurile aglomerate, dar și în trafic. Oamenii legii recomandă cetățenilor să aibă un comportament preventiv și să fie atenți cu bunurile pe care le dețin.

De asemenea, cetățenii care intenționează să plece în vacanță sunt îndemnați să își asigure locuințele cu sisteme de închidere pentru a nu cădea pradă infractorilor, să-și anunțe vecinii, iar cei care rămân, să anunțe Poliția în cazul în care văd persoane suspecte în scara sau curtea blocului.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să evite locurile neiluminate, violențele pe stradă și să se deplaseze prin locurile aglomerate, unde sunt și polițiști. Consumul de alcool în locurile publice e interzis prin lege, iar persoanele aflate în stare de ebrietate vor fi monitorizate. Posesorii de arme sunt îndemnați să nu poarte arme în ospeție, în locuri publice sau fiind în stare de ebrietate.

La fel, părinților li se recomandă să nu-și lase copiii fără supraveghere și să nu permită acestora să deschidă ușa persoanelor necunoscute, indiferent de motivele invocate.

O atenție deosebită va fi acordată și fluidizării traficului pe drumurile naționale, în punctele de risc a comiterilor accidentelor rutiere și în orele de trafic intens.

Șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de un comportament adecvat în trafic, să nu depășească limita de viteză, să evite situațiile de conflict, să nu-și lase automobilele fără su...

    Citește pe tv8.md