Decizia Curții Constituționale privind sesizarea lui Dumitru Robu referitor la ridicarea imunității deputaților2Foto© deschide.md

Decizia Curții Constituționale privind sesizarea lui Dumitru Robu referitor la ridicarea imunității deputaților

, 6 știri, 11 vizualizări

El a întrebat Curtea dacă un deputat poate fi reținut, arestat, percheziționat sau trimis în judecată și pentru o altă acuzare decât cea pentru care i-a fost ridicată imunitatea, în  cazul în care au fost administrate noi probe.

Astfel, Curtea Constituțională a respins sesizarea lui Dumitru Robu, arătând că Regulamentul Parlamentului furnizează deja un răspuns la întrebarea lui și anume faptul că cererea de ridicare a imunității deputatului se înaintează pentru fiecare infracțiune sau contravenție separat.

”Având în vedere claritatea prevederilor relevante ale Regulamentului Parlamentului Republicii Moldova, precum și necesitatea menținerii lor, din perspectiva caracterului fragil al democrației din Republica Moldova, Curtea conchide că sesizarea Procurorului General interimar privind interpretarea articolului 70 alin. (3) din Constituție este nefondată și, prin urmare, trebuie declarată inadmisibilă”, se arată în decizie.