Polonia va susține Republica Moldova în reformele de preaderare la UE

Polonia va susține Republica Moldova în reformele de preaderare la UE

5 știri, 7

„Polonia este și va continua să fie ambasador al Republicii Moldova și să susțină reformele de preaderare la UE”. Declarația a fost făcută la întrevederea Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Mareșalul Senatului Poloniei, Stanislaw Karczewski, care efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 4-6 octombrie 2018, la invitația lui Andrian Candu, informează TRIBUNA.

”Polonia este statul care ne-a ajutat și ne ajută fără rezerve și promovează interesele Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Polonia este țara care a ajutat Republica Moldova în criza de export a produselor moldovenești”, a declarat Andrian Candu.

Totodată, Speakerul s-a referit la activitatea Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone, care are un rol important la consolidarea dialogului moldo-polon.

La rândul său, Mareșalul Senatului Poloniei a menționat că Polonia va continua să susțină Republica Moldova și va împărtăși experiența Poloniei de aderare la UE.

La discuții au mai participat Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, Președintele Grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova – Polonia, Roman Boțan, Copreședintele Adunării Interparlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone, Nae-Simion Pleșca, deputații Igor Vremea și Oleg Lipskii.

Mareșalul Senatului Poloniei ...

    Citește pe tribuna.md