Deputat român: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este toxică pentru blocul ACUM2Foto© jurnal.md

Deputat român: Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este toxică pentru blocul ACUM

, 4 știri, 4 vizualizări

„Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituțiile cu unul în care Igor Dodon își plasează oamenii în majoritatea funcțiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat”, consideră deputatul român Matei Dobrovie.

„Din păcate dezoligarhizarea riscă să eșueze la Chișinău! Atenție la PSRM! Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituțiile cu unul în care Igor Dodon își plasează oamenii în majoritatea funcțiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat. Ultimele numiri la CNA, Procuratura Generală, Curtea Constituțională nu sunt de bun augur, ci mai degrabă un pas înapoi îngrijorător pentru cetățenii care așteaptă reforma justiției”, a comentat Dobrovie.

În opinia legislatorului român, diferențele dintre PSRM și ACUM nu pot fi neglijate la nivel de vectori de orientare geostrategică și că această alianță de guvernare trebuie să fie una strict temporară pentru votarea unor legi precum schimbarea sistemului electoral, iar apoi să fie convocate noi alegeri.