Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolință, demisionează din funcția de deputat și anunță că se retrage din formațiune14Foto© deschide.md

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolință, demisionează din funcția de deputat și anunță că se retrage din formațiune

, 26 știri, 13 vizualizări

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolință, anunță că renunță la mandatul de deputată și anunță că se retrage din Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), deoarece nu este de acord și nu susține „retorica atât a conducerii, cât și a partidului ca întreg” față de războiul din Ucraina. Cererea de demisie către președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost depusă în data de 11 iulie 2022.

„Mai mult de 4,5 luni într-un stat vecin, Ucraina, care este în esență casa mea, deoarece părinții mei s-au născut acolo, este un război. Îmi este greu să văd durerea, lacrimile, necazurile și distrugerea pe care le aduce cu ea, îmi este foarte greu să accept aceste evenimente.

În legătură cu împrejurările, am decis să renunț la mandatul meu de deputat, precum și să mă retrag din Partidul Socialist, deoarece nu sunt de acord și nu susțin metodele, conceptul și retorica, atât a conducerii cât și a partidului ca întreg”, se arată în cererea de demisie depusă de Alla Dolință către președintele Parlamentului, Igor Grosu.