Deputații au votat: Lidia Chireoglo este noul director-adjunct al CNA
Foto: noi.md

Deputații au votat: Lidia Chireoglo este noul director-adjunct al CNA

17 știri, 7

Lidia Chireoglo este noul director-adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA). 50 de deputați au votat pentru numirea ei în această funcție.

Aceasta a fost desemnată câștigătoarea concursului desfășurat pentru funcția vacantă, pentru care au luptat cinci candidați: Alexandr Patrașco, șeful Secției formare continuă din cadrul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare a Ministerului de Interne”, Veaceslav Guțan, conferențiar universitar la Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”, Iurie Slivciuc – fost angajat al MAI, pensionar, Sava Maimescu – conferențiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova și Lidia Chireoglo – ofițer superior de urmărire penală pe cazuri excepționale din cadrul CNA.

Lidia Chireoglo are 37 de ani și este absolventă a facultății de drept economic a ULIM. În toamna anului trecut aceasta a concurat pentru fotoliul de șef al Autorității Naționale de Integritate. Aceasta a trecut toate etapele concursului până la proba testului la poligraf, dar a cerut amânarea verificării la detectorul de minciuni. Respectiv, comisia de concurs a desemnat-o pe Rodica Antoci șefă a instituției, aceasta fiind unicul candidat care a trecut proba la poligraf.

Chireoglo declară un salariu de 229.976 de lei pentru anul trecut la CNA. Soțul său a contribuit la bugetul familiei cu 58.258 de lei, salariu încasat la SRL „Cargocentru”. Anul trecut, la zilele de naștere ale memb...

    Citește pe zdg.md