Deputații care au purtat panglici negru-oranj de 9 mai riscă să rămână fără imunitate pentru a putea fi amendați4Foto1Video© agora.md

Deputații care au purtat panglici negru-oranj de 9 mai riscă să rămână fără imunitate pentru a putea fi amendați

, 8 știri, 27 vizualizări

Cei 17 deputați, care și-au prins la piept panglica Sfântul Gheorghe, la evenimentele de 9 mai, riscă să rămână fără imunitate, pentru a putea fi amendați. Poliția națională a întocmit procesele verbale și anunță că le-a expediat procuraturii. La rândul său, organul de anchetă trebuie să ceară Parlamentului ridicarea imunității deputaților vizați.

Numele lor nu sunt făcute publice, dar la manifestațiile stradale am surprins mai mulți actuali și foști parlamentari, cu panglica interzisă asupra lor. Unii dintre ei anticipau că vor fi amendați. Cel puțin comunistul Vladimir Voronin a declarat, anterior, că nu se teme să fie sancționat.

„Constatarea pe faptele deputaților a fost trimisă procuraturii și, deja, procuratura urmează să asigure mecanismul de mai departe. Procurorul General urmează să meargă în Parlament pentru a solicita ridicarea imunității, persoanelor li se va aplica sancțiunile și vom vedea dacă persoana va achita amenda sau o va contesta în instanța de judecată”, a declarat șef al IGP, Viorel Cernăuțeanu.