Deputatul Alexandru Slusari spune când va fi publicat raportul comisiei de anchetă privind frauda bancară© deschide.md

Deputatul Alexandru Slusari spune când va fi publicat raportul comisiei de anchetă privind frauda bancară

, 5 știri, 5 vizualizări

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, susține că prima persoană care se face vinovată de frauda din sistemul bancar este fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțan. În opinia lui, schema furtului, din punct de vedere juridic, a fost propusă anume de Dorin Drăguțan. Ulterior, trebuie să răspundă pentru acțiunile și inacțiunile sale Guvernul Leancă cu miniștrii de atunci Anatol Arapu și Andrian Candu. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8, transmite IPN.

Alexandru Slusari susține că atunci când s-a început procedura de atac raider nu doar asupra sistemului bancar, dar și asupra sistemului de asigurări, atacatorii încă nu știau care va fi finalul acestui joc.

„Apetitul venea pe parcurs. Adică, pe cât ei observau impotența instituțiilor statului sau pe măsură ce aceste instituții erau treptat capturate, apetitul creștea. Și de la ideea luării sub control a Băncii de Economii, au ajuns la devalizarea a trei bănci. De la asta au ajuns la ideea resurselor valutare de la Banca Națională ca, până la urmă, toate aceste furturi să fie împachetate și puse pe umerii cetățenilor în sumă dublă”, a declarat politicianul.