Deputatul Dinu Plîngău, despre „o mică victorie a Platformei DA”© noi.md

Deputatul Dinu Plîngău, despre „o mică victorie a Platformei DA”

, 6 știri, 2 vizualizări

Deputatul Fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Dinu Plîngău, susține că mai mulți judecători care urmează să fie promovați la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) sunt „oameni cu reputație foarte dubioasă, care au elaborat hotărâri și decizii care au prejudiciat statul R. Moldova”. Totodată, Plîngău susține că astăzi trebuia să aibă loc ședința Comisiei juridice la care să fie aprobate rapoartele celor 7 magistrați, însă, din motive necunoscute ședința a fost amânată.

Deputatul spune că este vorba despre judecătorii: Tamara Chișca-Doneva, Nadejda Toma, Oxana Robu, Anatolie Minciună, Nicolae Șova, Ghenadie Plămădeală și Aliona Miron.

„Din informațiile atât oficiale pe care le-am acumulat de la instituțiile abilitate, mă refer aici – la serviciile inteligente ale R. Moldova, cât și din surse neoficiale, aproape toate persoanele sunt implicate în acte groaznice. În unele materiale pe care am reușit să le acumulăm, unele persoane figurează ca participanți ai unor grupări criminale. Deci, e ceva de groază. Niște oameni promovați ca judecători la CSM – ultima instanță în R. Moldova, să fie promovați oameni cu reputație foarte dubioasă.