Dereck J. Hogan: ”Moldova se află din nou la răscruce”3Foto© deschide.md

Dereck J. Hogan: ”Moldova se află din nou la răscruce”

, 8 știri, 6 vizualizări

Republica Moldova este iarăși pusă la încercare. În ultimele luni pandemia COVID-19 a infectat mii de cetățeni ai Republicii Moldova și a ucis sute din ei. A cauzat greutăți și dislocări economice, chiar dacă mulți încă mai suferă de la eforturile de combatere a răspîndirii maladiei.

Statele Unite și alte țări vor continua să sprijine Republica Moldova în abordarea acestei provocări. Am acordat deja mai mult de 2,2 milioane USD pentru a ajuta poporul Republicii Moldova și pe cei aflați în prima linie a luptei contra pandemiei. În aceste momente este greu să privim dincolo de greutățile actuale pentru a ne gîndi ce se poate face pentru ca Republica Moldova să fie mai democratică și mai prosperă, astfel ca cetățenii Republicii Moldova care s-au întors acasă să aibă motive să rămînă.

Însă chiar și în lupta cu această pandemie, trebuie să fim atenți și la sănătatea democrației Republicii Moldova. Liderii Republicii Moldova trebuie să continue să dezvolte instituții guvernamentale independente, să combată corupția omniprezentă, să asigure alegeri libere și corecte și să protejeze drepturile și libertățile individuale.