Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2021” la Soroca5Foto© observatorul.md

Deschiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2021” la Soroca

, 10 știri, 4 vizualizări

În cadrul spectacolului inaugural, cu genericul „Mărgăritare”, au evoluat Orchestra Națională Simfonică a Companiei Publice „TeleRadio Moldova”Moldova”Moldova”; Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”; Orchestra națională de Cameră a Sălii cu orgă din Chișinău; Capela Corală Academică „Doina”; Formațiile „Brio Sonores”; „Zdob Și Zdub”; „Acord” și îndrăgiții artiști Eugen Doga; Nicolae Botgros; Corneliu Botgros; Andrei Jilihovschi; Natalia Tanasiiciuc; Lilia Istratii; Cristofor Aldea-Teodorovici etc.

Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor” – 2021 se desfășoară în perioada 1-10 martie și va conține mai multe spectacole muzicale online organizate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Î.S. Organizația Concertistică și de Impresariat „Moldova-Concert”, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Național De Operă Și Balet „Maria Bieșu” și Sala cu Orgă.

Menționăm că spectacolele muzicale vor fi difuzate de către postul public de televiziune Moldova 1 și canalul TV Moldova 2 și vor fi transmise online și pe paginile de Facebook a instituțiilor concertistice.