DESCINDERI în câteva centre comerciale din Capitală! Serviciului Fiscal de Stat au înregistrat 16 cazuri de abatere de la legislația fiscală
Foto: independent.md

DESCINDERI în câteva centre comerciale din Capitală! Serviciului Fiscal de Stat au înregistrat 16 cazuri de abatere de la legislația fiscală

8 știri, 5

Serviciului Fiscal de Stat a desfășurat astăzi o operațiune amplă de specialitate menită să combată abaterile de la legislație la compartimentul disciplinei de casă. Angajați ai SFS au descins în câteva centre comerciale din capitală, efectuând acțiuni de verificare a respectării legislației de către comercianți.

În acest scop, funcționarii Fiscului au efectuat cumpărături de control de la un șir de comercianți de haine, încălțăminte și produse cosmetice. Drept rezultat, au fost înregistrate 16 cazuri de abatere de la legislația fiscală, cum ar fi: neeliberarea bonului de casă, lipsa actelor de proveniență a mărfurilor supuse comercializării, împiedicarea controlului și excedent de numerar. Comercianții s-au ales cu acte de control pentru abaterile stabilite, iar potrivit legislației pentru o astfel de abatere ei riscă amendă de la 5 la 7 mii de lei.

SFS atenționează că verificările la acest compartiment vor continua pe întreg teritoriul țării. Raziile nu vor cuprinde doar comercianții din centrele comerciale din capitală, dar și din alte puncte de comerț sau de prestări servicii.

    Citește pe realitatea.md