Diacov spune ca Harunjen a fost numit legal in funcție, dar este de acord ca trebuie demis© adevarul.ro

Diacov spune ca Harunjen a fost numit legal in funcție, dar este de acord ca trebuie demis

, 5 știri, 6 vizualizări

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, consideră că Eduard Harunjen a fost numit legal în funcția de procuror general. Potrivit lui, Harunjen era următoarea persoană ierarhică în instituție care putea să devină șef atunci când șeful anterior al Procuraturii a plecat din funcție, ceea ce și s-a întâmplat. Ion Diacov spune că este evident că procurorul general în prezent trebuie demis și poate chiar deferit justiției, însă trebuie examinată activitatea acestuia.

„Trebuie de restabilit Colegiul Procuraturii, trebuie de numit noul complet în Parlament. S-a tras linia și Procuratura începe a lucra. Se face repede, într-o săptămână”, a declarat Ivan Diacov la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. În opinia lui, calea pe care merge acum legislativul nu garantează că în fruntea Procuraturii va ajunge cineva competent.

Și expertul Veaceslav Ioniță se întreabă dacă procedura de numire a lui Eduard Harunjen în funcție este cea mai importantă problemă pentru care trebuie să fie demis. Potrivit lui, trebuie să se atragă atenția la activitatea Procuraturii în fruntea căruia este, în special în ceea ce ține de frauda bancară.