Dialogul Jean Monnet pentru pace și democrație va fi implementat în Parlamentul Republicii Moldova5Foto1Video© agora.md

Dialogul Jean Monnet pentru pace și democrație va fi implementat în Parlamentul Republicii Moldova

, 7 știri, 6 vizualizări

În Parlamentul Republicii Moldova va fi implementat instrumentul Dialogul Jean Monnet pentru pace și democrație. Despre inițierea acestui proces s-a discutat în cadrul întrevederii dintre Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei pentru afaceri externe pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE în cadrul Parlamentului European. La eveniment au mai participat vicepreședinții Legislativului și deputați din toate fracțiunile parlamentare.

„Dialogul Jean Monnet pentru pace și democrație este un instrument dezvoltat de Parlamentul European în domeniul medierii. Implementarea acestuia are scopul de a consolida capacitatea liderilor politici de a dezvolta un dialog veritabil între partide și de a crea consensul necesar pentru generarea încrederii și a unei culturi parlamentare democratice”, se arată în comunicatul Parlamentului.

Potrivit sursei, participanții la eveniment au discutat despre etapele de implementare a acestui instrument de mediere și despre identificarea anumitor subiecte, care urmează să fie dezbătute și negociate prin intermediul Dialogului Jean Monnet pentru pace și democrație.