Dionis Cenușă: Protestele proprietarilor de restaurante ar fi o primă rândunică, dacă situația va fi gestionată incorect© deschide.md

Dionis Cenușă: Protestele proprietarilor de restaurante ar fi o primă rândunică, dacă situația va fi gestionată incorect

, 4 știri, 11 vizualizări

Politologul Dionis Cenușă consideră că protestele sunt o expresie necesara a unei democrații sănatoase, iar protestul celor din breasla HoReCa, anuntat pe 12 august, impotriva majorarii TVA-ului, este o reacție firească de contestare, legitima, politicilor propuse de Guvern, scrie acesta pe pagina să de Facebook, citat de TVR Moldova.

Dionis Cenușă a explicat de ce este important acest protest și ce trebuie să va scoate la iveală, politologul consideră că Socialiștilor ar putea să folosească acest prilej pentru a aduna puncte politice.

"1. Acest protest va fi primul de la începutul guvernării PSRM-ACUM. Posibil, este o prima rândunică, daca situația va fi gestionata incorect si un numitor comun nu va fi gasit (de ex. o solutie de mijloc - 15% TVA sau ceva mai ingenios si fezabil).