Directorul Amnesty International Moldova îl îndeamnă pe Igor Dodon să-i ceară lui Erdogan eliberarea profesorilor turci5Foto1Video© deschide.md

Directorul Amnesty International Moldova îl îndeamnă pe Igor Dodon să-i ceară lui Erdogan eliberarea profesorilor turci

, 8 știri, 3 vizualizări

După ce Amnesty International a elaborat o petiție prin intermediul căreia solicită ca președintele Igor Dodon trebuie să-i ceară omologului său turc, Recep Tayyp Erdogan, eliberarea profesorilor turci care au fost expulzați din Republica Moldova în anul 2018, șeful statului a venit cu o reacție. Dodon susține că deciziile despre eliberarea cetățenilor turci ține de treburile interne ale Turciei.

„Pe cine eliberează și cum, acestea sunt treburi interne ale oricărui stat. Evident că noi ne-am dori acest lucru. L-am discutat și la ultima întrevedere cu domnul Erdogan. Ne-am dori ca unii dintre cei care au fost expulzați din țară și au familii în Republica Moldova, către ei să fie o atitudine mai blândă. Dar deciziile finale le ia conducerea fiecărei țări”, a declarat Igor Dodon.

AGORA amintește că pe 6 septembrie 2018 șase persoane de origină turcă au fost reținuți de Serviciul de Informare și Securitate. Directorul filialei de la Durlești, directorul adjunct și băiatul lui de 16 ani, precum și o persoană din administrația liceului și încă alte persoane, toți de origine Turcă - au fost ridicate asta dimineață de către ȘIS și duse în direcție necunoscută. Presupunerea este că vor fi urcați cu forța în cursă Chișinău-Istanbul.