Directorul unei școli auto condamnat și luat sub strajă din sala de judecată
Foto: unimedia.info

Directorul unei școli auto condamnat și luat sub strajă din sala de judecată

19 știri, 9

Directorul unei școli auto din Bălți a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în cadrul instituțiilor de învățământ timp 4 ani. Procuratura Anticorupție a demonstrat vinovăția acestuia de comiterea traficului de influență, inculpatul fiind luat sub strajă chiar din sala de judecată.

Concomitent, a fost dispusă încasarea de la inculpat a sumei de 27.000 lei – sumă transmisă acestuia pentru săvîrșirea infracțiunii. De asemenea, instanța de judecată a menținut sechestrul aplicat asupra bunurilor imobile ce-i aparțin inculpatului, aplicat în cadrul urmăririi penale în scopul garantării executării confiscării speciale.

Procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2015 – 2016, inculpatul a pretins și primit de la o persoană 27.000 lei, susținând că poate influența persoane publice din cadrul Secției Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Bălți a Întreprinderii de Stat "CRIS „Registru", să aprecieze pozitiv cunoștințele acestuia la examenul pentru obținerea permisului de conducere de categoriile "D" și "E".

În cadrul examinării cauzei în instanța de judecată, inculpatul și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate.

De notat că, inculpatul nu este la prima abatere, acesta fiind anterior condamnat pentru acțiuni similare la o pedeapsă nonprivativă de libertate.

Sentința este cu drept de atac în condi...

    Citește pe publika.md