Primăria interzice folosirea buteliilor de gaz în unitățile de comerț ambulant din Chișinău
Foto: agora.md

Primăria interzice folosirea buteliilor de gaz în unitățile de comerț ambulant din Chișinău

11 știri, 5

Folosirea buteliilor cu gaz lichefiat în unitățile de comerț ambulant din Chișinău a fost interzisă. O dispoziție în acest sens a fost emisă azi de primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

„Decizia a fost luată ca urmare a folosirii ilegale de către unii agenți economici a buteliilor de gaz lichefiat în activitatea unităților de comerț ambulant și staționare provizorii. Prin urmare, se interzice utilizarea buteliilor de gaz lichefiat în chioșcuri, tonete, automagazine specializate, remorci, rulote de tip comercial, tarabe, tejghele și aparate automate pentru vânzări”, se menționează într-un comunicat de la Primăria capitalei.

Potrivit dispoziției primarului general interimar, preturile de sector vor evacua unitățile de comerț ambulant și staționare provizorii care folosesc buteliile de gaz lichefiat în activitatea sa.

Amintim că, măsurile în cauză se iau după ce sâmbăta trecută, într-un apartament de pe bd. Moscova 11/5, s-a produs o explozie, care se presupune că e de la o scurgere de gaz dintr-o butelie. Deflagrația a ucis patru oameni, a rănit grav alte două persoane și a distrus circa zece apartamente.

Citește pe realitatea.md