(sondaj) Pentru ce partide ar vota moldovenii dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare

(sondaj) Pentru ce partide ar vota moldovenii dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare

10 știri, 4

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, doar trei partide ar accede în Parlament, iar al patrulea ar fi la limită.

Barometrul Opiniei Publice (BOP), prezentat astăzi la Chișinău, arată că 26% ar vota pentru socialiști, 12% - pentru PAS și 7% - pentru PD.

Pentru PDA și-ar da votul 5%, iar pentru Partidul „Șor” și pentru cel al comuniștilor - câte 4%.

Din numărul celor deciși, 40% ar vota PSRM, 19% - PAS, 11% - PD, 7% - PDA, PCRM și Partidul „Șor” - câte 6%.

Același sondaj arată că 39% nu ar vota în niciun caz liberalii, 38% - democrații, câte 29% - PCRM, PN și PUN, 27% - PSRM, 24% - PDA, câte 23% - PAS, PLDM etc.

Politicianul care se bucură de cea mai mare încredere este șeful statului Igor Dodon - 23%, urmat de Maia Sandu - 9%, Pavel Filip - 5%, Andrei Năstase și Ilan Șor cu câte 4%, Vlad Plahotniuc și Vladimir Voronin cu câte 3% etc.

De menționat că 84% dintre respondenți susțin că R. Moldova nu este guvernată în prezent de voința poporului.

În același timp, 42% din intervievați au arătat că activitatea Guvernului Filip este mai bună decât a guvernărilor anterioare, iar alți 39% au spus că aceasta a rămas neschimbată.

Sondajul a fost realizat la comanda Institutului de Politici Publice în perioada 19 aprilie - 9 mai curent, pe un eșantion de 1 115 respondenți, marja de eroare fiind de 3%. Cercetarea a fost efectuată de compania „Civis”, fiind ...

    Citește pe ziarulnational.md