/DOC/ „Un proiect de 44,5 milioane de euro”. Slusari publică o notă informativă a PA, privind Arena Chișinău© ziarulnational.md

/DOC/ „Un proiect de 44,5 milioane de euro”. Slusari publică o notă informativă a PA, privind Arena Chișinău

, 5 știri, 3 vizualizări

Începând cu perioada anului 2017, un grup format din exponenți ai unor formațiuni politice, organe ale administrației publice centrale și locale, instituții autonome, entități juridice cu diverse forme de organizare, au inițiat activități pentru crearea condițiilor privind comiterea infracțiunii de delapidare a averii străine ca urmare a realizării contractului de parteneriat public-privat pentru construcția Arenei Naționale. Informația se conține într-un notă a Procuraturii Anticorupție (PA) publicată de vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari.

„Tot din aceeași notă putem trage concluzia că Procuratura a constatat un preț, mai mult decât exagerat, al proiectului Arena Națională de 44,5 MILIOANE EURO, care a fost stabilit fără o estimare economico-financiară. Totodată, garanția viitoarei construcției a fost redusă, contrar legii, la doar un an”, susține Slusari.

Potrivit PA, concursul a fost aranjat pentru o singură compania „Summa” din Turcia, iar în afară de zece hectare pe care este construită Arena, au fost sustrase din circuitul agricol încă 59,22 ha de teren agricol din Stăuceni, care au fost gajate companiei turcești cu dreptul regajării altor creditori.