Andrian Candu: „Dodon înțelege greșit noțiunea de Comandant Suprem al Armatei”

Andrian Candu: „Dodon înțelege greșit noțiunea de Comandant Suprem al Armatei”

13 știri, 7

Președintele Igor Dodon abuzează de unele instrumente care îi sunt oferite prin lege și înțelege greșit noțiunea de comandant suprem al Armatei, declară speakerul Andrian Candu, anunțând că la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) va propune să fie discutate „abuzurile” șefului statului în domeniul militar.

„Domnul președinte Dodon abuzează de unele instrumente care-i sunt oferite prin lege și consider că el înțelege greșit noțiunea de Comandant Suprem al Armatei. La următoarea ședință a CSS voi insista să fie pe ordinea de zi și subiectul privind abuzurile pe care le are președintele Dodon în domeniul respectiv, a exercițiilor militare și pagubele care sunt aduce pentru securitate și pentru Armată prin neparticiparea la exerciții militare”, a declarat Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia acestuia, neparticiparea la exerciții militare presupune o scădere a capacitățiilor de apărare a Armatei și cel care se face de vină trebuie să răspundă.

Acesta i-a transmis, totodată, șefului statului să nu uită că competentele sale sunt limitate prin lege. „Există un plan aprobat din timp și exercițiile înseamnă capacități suplimentare de luptă și participare a Armatei, iar neparticiparea presupune că armata noastră rămâne neantrenată, neefectivă, și atunci ce fel de Comandant ești dacă nu-ți pasă de armată”, se întreabă Candu.

Șeful statului ...

    Citește pe independent.md


    Andrian Candu, 8 luni
    Andrian Candu: „Dodon înțelege greșit noțiunea de Comandant Suprem al Armatei”