Dodon califică drept corectă decizia de a procura energie electrică de la Cuciurgan3Foto© realitatea.md

Dodon califică drept corectă decizia de a procura energie electrică de la Cuciurgan

, 4 știri, 8 vizualizări

Totuși, potrivit fostului șef de stat, deși prețul de achiziție este mai mic, consumatorii achită un preț de 4 ori mai mare. În același timp, Igor Dodon spune că decizia Chișinăului de a ceda gazul oferit de Gazprom regiunii transnistrene, în schimb procurînd gaz la preț de piață, este o risipă de bani,notează IPN.

Potrivit ANRE, principalul motiv care stă la baza deciziei de reducere a prețului la electricitate este micșorarea prețului de achiziție a energiei la 73 dolari pentru un MW, în urma semnării la 3 decembrie a contractului dintre Energocom și MGRES. Igor Dodon spune că în condițiile unui preț de achiziție mai mic este inexplicabilă suma de 4,62 lei pentru un kW pe care trebuie să-o achite cetățenii.

„Faptul că procurăm energie electrică de la Cuciurgan este un lucru bun, pentru că prețul e mai mic. În luna noiembrie, procurînd energie de la frații romîni, cărora le mulțumim pentru suport, consumatorii au cheltuit cu jumătate de miliard mai mult. 500 de milioane s-au dus din buzunarele noastre. Cine răspunde pentru asta?