Dodon despre eliberarea lui Vlad Filat: „Există dubii privind legalitatea acestei decizii și ar putea fi anulată”2Foto© deschide.md

Dodon despre eliberarea lui Vlad Filat: „Există dubii privind legalitatea acestei decizii și ar putea fi anulată”

, 4 știri, 21 vizualizări

„Această eliberare a fost pregătită de fosta guvernare. Sunt două aspecte: reducerea termenului care s-a făcut prin două încheieri de judecată. Aceste decizii nu au fost atacate de fostul Guvern. Reducerea termenului de 709 zile s-a făcut cu aprobarea tacită, cu neatacarea deciziilor instanțelor de judecată de către fostul Guvern și ministrul Justiției.

Al doilea aspect: cine a inițiat eliberarea lui Filat. A inițiat o instituție din subordinea Ministerului Justiției în ziua când a plecat din funcție Guvernul condus de Maia Sandu. A inițiat în baza deciziei unanime a unei comisii din 11 persoane din subordinea Ministerului Justiției”, a declarat Dodon.

„În ceea ce privește decizia de ieri, există mari dubii referitor la legalitatea ei. Aici vorbim nu doar de caracterul ascuns al ședinței de ieri. Ministerul Justiției se va clarifica în termenii cei mai restrânși. Deja în ultimele luni, unii criminali în lege au fost eliberați pe același principiu”, a mai spus șeful statului.