Dodon vrea referendum pentru Transnistria
Foto: www.realitatea.md

Dodon vrea referendum pentru Transnistria

8 știri, 10

Forma de reintegrare a regiunii transnistrene în cadrul Republicii Moldova va fi decisă la un referendum, iar scenariile concrete de reintegrare vor fi discutate după următoarele alegeri parlamentare, a declarat președintele Igor Dodon, marți seara, într-o emisiune la postul public de televiziune Moldova 1.

Potrivit agenției IPN, citată de Europa Liberă, președintele Dodon a spus că după alegerile parlamentare din februarie anul viitor va trebui să se facă următorii pași pentru asigurarea liberei circulații pe ambele maluri ale Nistrului și să avanseze dialogul politic. Transnistria nu poate fi decât parte integră a Republicii Moldova, a spus Dodon, În opinia sa, după ce se va ajunge la un numitor comun pe plan intern, varianta de reintegrare a celor două maluri ale Nistrului va trebui propusă comunității internaționale.

Odată cu soluționarea politică a conflictului transnistrean, trupele militare din stânga Nistrului vor trebui să părăsească zona, împreună cu armamentul care se află acolo, a mai spus Igor Dodon, citat de agenția IPN.

    Citește pe abcnews.md