Doi bărbați au fost condamnați la ani grei de închisoare, după ce au obținut peste două milioane de lei, prin șantaj2Foto© tv8.md

Doi bărbați au fost condamnați la ani grei de închisoare, după ce au obținut peste două milioane de lei, prin șantaj

, 6 știri, 13 vizualizări

Potrivit procurorilor PCCOCS, infracțiunea a fost comisă în 2016. Cei trei inculpați, cu vîrstele cuprinse între 39 și 49 de ani, au montat un GPS la automobilul cu care se deplasau victimele, trei oameni de afaceri din Tiraspol, care venise în Capitală pentru consultări medicale și cumpărături. La întoarcerea lor spre casă, inculpații, fiind mascați, i-au oprit în localitatea Chetrosu, Anenii-Noi, au blocat drumul și le-a spus să iasă din mașină, sub pretextul că ar reprezenta forțele de ordine, transmite publika.md.

Deși au refuzat să se legitimeze, acuzații au percheziționat victimele, sub pretextul că ar deține droguri. Ulterior, i-au încătușat, le-au pus cagule pe cap și i-au urcat în propriul vehicul. Ulterior, unul din membrii grupului a urcat la volanul automobilului și l-a transportat într-un loc ascuns, într-o suburbie a Chișinăului.

Doi dintre bărbați au fost ținuți într-un beci, iar altul într-o încăpere tehnică, unde au fost amenințați cu pistoale, în scopul estorcării de bani, pe parcursul a mai bine de 24 ore. Între timp, infractorii le-au sechestrat actele, bunurile cumpărate în acea zi, precum și peste 13 500 de lei. În final, victimele au fost eliberate. Concomitent, de la victime au fost extorcați 100 000 de dolari, echivalentul a peste două milioane de lei. Fiind speriați, bărbații au pus banii într-un vas în regiunea orașului Bender și i-au transmis infractorilor de pe malul drept al rîului Nistru.