Braconieri de coarne de rinocer, devorați de lei într-o rezervație din Africa de Sud
Foto: medianews.md

Braconieri de coarne de rinocer, devorați de lei într-o rezervație din Africa de Sud

4 știri, 7

Cel puțin doi presupuși braconieri de coarne de rinocer au murit fiind devorați de lei în rezervația Sibuya, din sud-estul Africii de Sud, potrivit proprietarului acestui parc natural, Nick Fox. Paznicii rezervației au descoperit săptămâna aceasta rămășițele a două persoane într-o zonă populată cu lei, deși ar putea fi vorba de trei victime, relatează EFE.

„Judecând după încălțăminte și obiectele găsite în zonă, bănuiesc că două sau chiar trei persoane (braconieri) au murit. Rămășițele erau împrăștiate într-o zonă foarte întinsă, ceea ce îngreunează strângerea tuturor datelor”, a declarat joi Fox ziarului local „Sowetan”.

Proprietarul rezervației din apropierea orașului Kenton-on-Sea, crede că grupul de intruși a pătruns în Sibuya în noaptea de duminică spre luni, săptămâna aceasta.

„Erau înarmați printre altele cu arme cu amortizor, topoare și clești de tăiat sârma și aveau mâncare pentru mai multe zile: totul arată că grupul urma să împuște rinoceri pentru a le tăia coarnele”, a explicat Fox pe contul de Facebook al rezervației.

Marți dimineață unul dintre paznici a găsit rămășițele umane. „Este clar că banda de braconieri s-a întâlnit cu un grup de șase lei”, notează Fox.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Mali Govender, a declarat că anchetatorii au trimis resturile umane la institutul medico-legal și verifică dacă armele de foc au fost folosite la activități de braconaj ...

    Citește pe independent.md