Doi cetățeni ucraineni, reținuți! Au accesat fraudulos rețelele și serviciile companiilor de telecomunicații din RM
Foto: www.moldova.org

Doi cetățeni ucraineni, reținuți! Au accesat fraudulos rețelele și serviciile companiilor de telecomunicații din RM

5 știri, 6

Doi cetățeni ucraineni au fost reținuți de organele de drept din Moldova, pentru că au accesat fraudulos rețelele și serviciile companiilor de telecomunicații din țara noastră.

În urma investigațiilor s-a constatat că, pe parcursul anului 2016 și până în prezent, suspecții, aflându-se în raza municipiului Chișinău și alte locuri, utilizau fraudulos numerele companiilor de telecomunicații din Republica Moldova, Moldtelecom SA, Moldcell SA și Orange Moldova SA.

De asemenea, aceștia utilizau mijloace tehnice speciale pentru generarea traficului voce în rețeaua de telefonie mobilă sub formă de servere, antene și echipamente GSM, rețele și servicii de telecomunicații ale altor operatori și rețeaua internet.

Totodată, cei doi au accesat neautorizat rețelele și serviciile de telecomunicații ale companiei menționate, au restricționat accesul la datele informaționale internaționale și au efectuat terminații neautorizate a traficului voce local și internațional, generând minute internaționale și cauzând astfel, companiilor de telecomunicații menționate prejudicii materiale de peste 260 000 lei.

Pentru reținerea celor doi ucraineni, polițiștii au fost nevoiți să deterioreze ușa, dat fiind faptul că în timpul percheziției, suspecții încercau să distrugă probele, aruncând peste fereastră: 2 echipamente VoIP utilizate pentru generarea traficului voce în rețeaua de telefonie mobilă sub for...

    Citește pe moldova.org