Doi mmebri ai CECEC susțin că există riscuri ca alegerile locale din Chișinău să fie fraudate, iar rezultatele acesora - anulate© deschide.md

Doi mmebri ai CECEC susțin că există riscuri ca alegerile locale din Chișinău să fie fraudate, iar rezultatele acesora - anulate

, 6 știri, 3 vizualizări

Câțiva membri ai Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău anunță că alegerile locale din data de 20 octombrie ar putea fi fraudate.

În cadrul unei conferințe de presă, aceștia au declarat că de vină ar fi listele membrilor birourilor secțiilor electorale din Capitală, aprobate în ședința CECE, care nu ar corespunde cu listele făcute publice de Comisia Electorală Centrală. Membrii CECE au anunțat că au sesizat CEC-ul și Procuratura Generală. În același timp, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale spun că este vorba despre o eroare tehnică și nu există niciun temei de fraudare a alegerilor din municipiul Chișinău.

Potrivit legislației, Consiliile Electorale de Circumscripție trebuie să numească câte trei membri pentru fiecare birou electoral. Acest lucru l-a făcut și Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău, însă reprezentanții acestuia susțin că listele aprobate de ei, nu coincid cu cele publicate de Comisia Electorală Centrală.