Doi moldoveni, cercetați penal pentru deținerea și folosirea permiselor de conducere falsificate4Foto1Video© deschide.md

Doi moldoveni, cercetați penal pentru deținerea și folosirea permiselor de conducere falsificate

, 8 știri, 5 vizualizări

Un moldovean de 24 de ani riscă o amendă penală pentru uz de acte oficiale false, după ce în portmoneul acestuia polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești au descoperit un permis de conducere falsificat.

Că documentul nu este unul autentic a confirmat însuși tânărul. Acesta a declarat că a primit permisul în calitate de cadou de la un verișor din Ucraina. În cele din urmă, polițiștii de frontieră l-au informat că deținerea actelor neveridice atrage după sine cercetare penală.

Într-un caz similar, în același punct de trecere, a fost documentat un alt moldovean, în vârstă de 39 de ani. Bărbatul s-a prezentat la trecerea frontierei de stat în calitate de șofer. Printre documentele înmânate pentru controlul de rigoare a fost și permisul de conducere, care ar fi emis de către autoritățile din România. În timpul cercetării amănunțite a documentului, polițiștii de frontieră au stabilit că unele elemente distinctive sunt falsificate.