Doi polițiști din Căușeni, reținuți pentru corupere pasivă2Foto© noi.md

Doi polițiști din Căușeni, reținuți pentru corupere pasivă

, 10 știri, 22 vizualizări

Potrivit datelor anchetei, la sfîrșitul lunii aprilie, grupa operativă din care făceau parte cei doi polițiști au investigat o încăierare în satul Zaim, care s-a soldat cu aplicarea armei de foc. Oamenii legii au luat declarații despre incident de la doi martori oculari, care în ziua următoare s-au prezentat la poliție și au mărturisit că au tăinuit unele detalii și că, speriați de cele întîmplate, au ascuns arma într-un loc tainic.

În continuare, polițiștii ar fi cerut de la aceștia 5000 de lei pentru a nu-i documenta pentru declarații mincinoase și sustragerea armei de foc de la locul faptei. În perioada următoare, oamenii legii i-ar fi somat pe martori să transmită banii prin intermediul unei persoane terțe, în caz contrar pe numele lor vor fi pornite dosare penale.

După un denunț la CNA, depus de unul dintre martori, ofițerii anticorupție au documentat cu mijloace video și audio transmiterea banilor. Drept urmare, cei doi polițiști au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați de corupere pasivă, aceștia riscă pînă la 10 ani de închisoare cu amendă penală de pînă la 8000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 7 la 10 ani.