Doi veterani care au fost reținuți de poliție, internați in spital din cauza ranilor primite in urma altercațiilor4Foto1Video© realitatea.md

Doi veterani care au fost reținuți de poliție, internați in spital din cauza ranilor primite in urma altercațiilor

, 14 știri, 4 vizualizări

Deputatul Platformei DA, Chiril Motpan, cere Procuraturii Generale să investigheze acțiunile poliției în cadrul protestului de ieri, din fața Parlamentului, organizat de veterani, după ce mai mulți combatanți au fost reținuți de poliție, iar unii au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza altercațiilor cu oamenii legii.

„I-am văzut pe veteranii conflictului transnistrean care au fost abuzați de oamenii regimului. Asupra lor poliția a aplicat mijloacele speciale din dotare, i-a lovit, i-a trântit la pământ. Câțiva veterani au ajuns în stare gravă la spital. Alții – la comisariatul de poliție Buiucani. Și acolo a fost nevoie de intervenția medicilor. Polițiștii de azi au lovit în cei cărora le datorăm independența Republicii Moldova. Cei care, în 1992, au trecut prin iad. Și care, de atunci, sunt supuși la chinuri morale și fizice inadmisibile, guvernare după guvernare”, a spus Moțpan.

Potrivit deputatului, veteranii au încercat să-și obțină revindecările, pe care PSRM și PDM nu au dorit să le aprobe în cadrul în cadrul proiectului de lege, înaintat de Platforma DA.