Domnica Manole a pierdut la CSJ procesul împotriva CSM și a Procuraturii Generale
Foto: independent.md

Domnica Manole a pierdut la CSJ procesul împotriva CSM și a Procuraturii Generale

6 știri, 12

Curtea Supremă de Justiție a respins astăzi cererea de chemare în judecată a fostei magistrate a Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, privind anularea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de eliberare a acordului pentru urmărirea penală a judecătoarei.

Manole a cerut Curții Supreme să declare ilegală decizia CSM de a examina în ședință închisă demersul procurorului general Eduard Harunjen de eliberare a acordului pentru pornirea urmăririi penale împotriva sa.

Amintim că, pe 31 mai 2016, membrii CSM au dat acordul ca Domnica Manole să fie cercetată penal pentru că a adoptat o hotărâre prin care a obligat Comisia Electorală Centrală (CEC) să inițieze referendumul republican privind alegerea președintelui țării de către cetățeni, la inițiativa Platformei Demnitate și Adevăr. Împotrivă s-au pronunțat trei membri: Dumitru Visternicean, Vera Toma și Tatiana Răducanu.

Potrivit sesizării depuse la CSM de către procurorul general interimar Eduard Harunjen, judecătoarea s-ar face vinovată de emiterea unei decizii ilegale și depășirea competențelor prin faptul că și-a permis interpretarea Constituției.

    Citește pe independent.md