Donații de 99 de mii de lei într-o singură zi. Primii sponsori ai candidaților PDM pe circumscripții uninominale2Foto© agora.md

Donații de 99 de mii de lei într-o singură zi. Primii sponsori ai candidaților PDM pe circumscripții uninominale

, 6 știri, 14 vizualizări

În doar o singură zi, Partidul Democrat din Moldova (PDM) a obținut donații de peste 99 de mii de lei.  Pe 28 decembrie, la două zile de la înregistrarea la autoritatea electorală a 49 de grupuri de inițiativă pentru susținearea candidaților PDM pe circumscripții uninominale, 29 de persoane au donat sume între 1 800 de lei și 9 000 de lei pentru pretendenții la funcția de deputat.

Pentru liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, care este desemnat drept candidat în circumscripția nr. 17, Nisporeni, a donat 3 200 de lei Sergiu Batiușca, nume similar cu cel al actualului director adjunct al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Cea mai substanțială contribuție a fost făcută de Radu Cherdivară. Acesta a donat 7 200 de lei pentru actualul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care candidează în circumscripția nr. 24, Anenii Noi, și 1 800 de lei, pentru Oleg Creciun, candidat în circumscripția nr. 43, Cahul.