Dorin Chirtoacă: CSJ va anula alegerile, la fel cum a făcut-o Curtea de Apel și Judecătoria Chișinău
Foto: www.moldova.org

Dorin Chirtoacă: CSJ va anula alegerile, la fel cum a făcut-o Curtea de Apel și Judecătoria Chișinău

41 știri, 4

Fostul primar al capitalei se arată convins că CSJ va anula astăzi rezultatele alegerilor locale noi pentru Primăria Chișinău, la fel cum a făcut-o Curtea de Apel și Judecătoria Chișinău.

„Decizia de anulare a alegerilor a fost luata înainte, acolo, în sediile lui Plahotniuc, iar în instantele de judecată are loc numai spectacolul”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Fostul primar a menționat că, în pofida acestui fapt, trebuie de continuat protestele „până la nesupunere civică”, unificând forțele tuturor: partide politice, societate civilă, presa, mediul de afaceri, oameni de rând, „până va fi dată jos dictatura”.

Curtea Supremă de Justiție va examina astăzi, 25 iunie, de la ora 15.30, contestația depusă de Andei Năstase privind deciziile Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel de invalidare a alegerilor pentru Primăria capitalei. Completul de judecători de la CSJ care va examina dosarul va fi format din magistrații Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh.

De notat că și liderul PPDA Andrei Năstase a declarat că el ca justițiar nu are încredere în justiția din Republica Moldova și că magistrații de la CSJ ar avea motive să nu fie imparțiali la examinarea dosarului său, acuzându-i de conexiuni la partidul de guvernare.

Astfel, potrivit lui Năstase, completele de judecători din toate cele trei instanțe Judecătoria Chișinău, Curtea de Apel și CSJ ar fi fost stabilite dinainte, con...

    Citește pe moldova.org