Dorința cetățenilor de schimbarea a sistemului electoral, confirmată și la dezbaterea regională organizată de Promo-Lex
Foto: 24h.md

Dorința cetățenilor de schimbarea a sistemului electoral, confirmată și la dezbaterea regională organizată de Promo-Lex

8 știri, 7

Prima dezbatere regională privind modificarea sistemului electoral organizată de Promo-Lex a reconfirmat dorința cetățenilor a schimba actual sistem de vot. Dezbaterea a avut loc vineri la Edineț, la ea participând aproximativ 100 de persoane care s-au arătat interesate de acest subiect.

Dezbaterea s-a desfășurat între două tabere formate din partidele care promovează modificarea sistemului electoral și cele care se opun, iar oamenii și-au prezentat opiniile, în timp ce marea majoritate au susținut modificarea actualului sistem electoral.

Constantin Cojocaru, primarul de Edineț, a declarat că toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să beneficieze de drepturi legale, inclusiv pentru a candida la funcția de deputat. „Consider că am potențialul să fiu deputat, dar nu am bani. De ce mi se stopează acest drept? Astăzi pot să spun că sunt mai competent decât actualii deputați. De ce mi se spune că nu sunt competent? De ce mi se lezează dreptul de a fi deputat?”, a întrebat alesul local.

Pe de altă parte, o femeie a criticat faptul că majoritatea parlamentară intenționează să voteze proiectul fără a ține cont de opinia Comisiei de la Veneția, afirmație combătută de deputatul PDM, Igor Vremea. „Proiectul va fi votat în a doua lectură doar după ce Comisia se va expune. Ținând cont de opiniile exprimate în acest aviz va fi perfecționat proiectul”, a accentuat el. Totodată, el a adău...

    Citește pe 24h.md