Dosarul blanchetelor pentru pașapoarte: „Au fost aplicate sechestre pe 49 de bunuri imobile ale învinuiților”© jurnal.md

Dosarul blanchetelor pentru pașapoarte: „Au fost aplicate sechestre pe 49 de bunuri imobile ale învinuiților”

, 5 știri, 8 vizualizări

Procuratura Anticorupție a venit cu noi detalii privind mersul cauzei penale numită generic „achiziționarea blanchetelor pentru pașapoarte”. Potrivit PA, până în acest moment au fost aplicate sechestre pe 49 de bunuri imobile ale învinuiților. Totodată, au fost citați pentru audieri în calitate de bănuiți/învinuiți persoane publice care au activat în calitate de funcționari la ASP, precum și trei reprezentanți ai mediului de afaceri, care au contribuit prin anumite acțiuni ca oamenii de afaceri să beneficieze de aceste plăți.

Procurorii informează că au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație care au drept scop cercetarea completă și obiectivă a circumstanțelor cazului.

„Au fost numite 21 de constatări tehnico-științifice în privința a 26 de bunuri ridicate la percheziții și au ridicate suplimentar peste 3000 de documente pe suport de hârtie și peste 200 gigabyte de informații/documente pe suport electronic de la instituții financiare și alte instituții publice, cu ulterioara supunere a examinării acestora conform normelor procesual penal”, se arată în nota informativă remisă de PA.