Dosarul „Caravita”: Ion Rusu, nașul de cununie al fostului premier Vlad Filat, eliberat înainte de termen

Dosarul „Caravita”: Ion Rusu, nașul de cununie al fostului premier Vlad Filat, eliberat înainte de termen

5 știri, 17

Cu două luni înainte de ispășirea pedepsei, Ion Rusu, ex-administrator al firmei „Caravita”, nașul de cununie și cumnatul fostului premier Vlad Filat, a primit șansa de a fi eliberat înainte de termen. Curtea de Apel Chișinău a admis, joi, recursul avocatului său, anulând decizia instanței de fond, prin care i-a fost respinsă eliberarea înainte de termen, scrie Anticoruptie.md.

Ion Rusu își ispășește pedeapsa în Penitenciarul-spital nr.16 din Pruncul, având grijă de cartoteca deținuților și de bibliotecă. Administrația închisorii a înaintat, la începutul lui februarie curent, un demers în instanța de judecată, cerând înlocuirea termenului pe care îl are de ispășit Rusu cu o pedeapsă mai blândă.

Observat ieri, 13 septembrie, de reporterul sursei citate la Curtea de Apel Chișinău, el a încercat să se dea drept altă persoană.

Avocata Cristina Bancu a solicitat în instanța de judecată înlocuirea termenului de condamnare rămas cu o amendă, însă judecătorul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins solicitarea la 5 iunie 2018.

Hotărârea fost argumentată prin faptul că Ion Rusu nu a reparat prejudiciul cauzat prin infracțiune în valoare de 2.793.229 de euro (52.182.266 de lei), invocând lipsa mijloacelor bănești.

Curtea de Apel Chișinău, însă, a decis transmiterea dosarului la rejudecare în instanța de fond. Nu se știe dacă se va reuși adoptarea unei no...

    Citește pe realitatea.md