Dosarul lui Ilan Șor rămîne la Curtea de Apel Cahul3Foto© jurnal.md

Dosarul lui Ilan Șor rămîne la Curtea de Apel Cahul

, 5 știri, 8 vizualizări

„Respinge cererea înaintată de către avocații Colenco Aureliu și Calaida Denis în numele inculpatului, privind strămutarea judecării cauzei penale în privința lui Șor Ilan, învinuit de comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 190 alin. (5), 243 alin. 5 (3) lit. b) Cod penal, de la Curtea de Apel Cahul, la o altă instanță egală în grad, ca fiind neîntemeiată”, se arată în decizia de astăzi a CSJ.

Totodată, în document se menționează că „analizînd circumstanțele invocate de către apărători în cererea de strămutare, Colegiul penal constată că, aceștia își exprimă neîncrederea față de completul de judecată care examinează cauza, criticînd soluțiile emise pe parcursul examinării cauzei, indicînd că îi sînt încălcate grav drepturile inculpatului, pe motiv că instanța a admis un șir de încălcări, totodată, toți judecătorii Curții de Apel Cahul sînt părtinitori în raport cu cauza penală, fiind imposibilă examinarea obiectivă a cauzei în respectiva instanța”.

„În acest sens, Colegiul penal subliniază că, motivele expuse în susținerea cererii de strămutare, privind pretinsa imparțialitate a judecătorilor Curții de Apel Cahul, potrivit legii nu constituie temei de strămutare, deoarece circumstanțele noi indicate în cerere, nu cad sub incidența instituției strămutării judecării cauzei, astfel fiind criticate acțiunile judecătorilor pentru modul în care derulează procesul de judecare a cauzei penale, fiind invocate aceleași caracteristici de pretinsă imparțialitate a judecătorilor”, se mai arată în hotărîre.