Dosarul privind finanțarea PSRM va fi separat de cauza penală pentru spălare de bani prin „Exclusiv Media”2Foto© agora.md

Dosarul privind finanțarea PSRM va fi separat de cauza penală pentru spălare de bani prin „Exclusiv Media”

, 8 știri, 6 vizualizări

Dosarul privind finanțarea externă a PSRM, pornit în noiembrie 2019, ar fi fost comasat ilegal, printr-un ordin semnat pe 2 decembrie de fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu dosarul penal inițiat în iulie 2016 pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, cu implicarea companiei „Exclusiv Media”, fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiță. Astfel, cele două dosare urmează a fi disjunse, susține procurorul general Alexandru Stoianoglo.

„În cadrul controlului făcut la baza demersului președintelui PSRM, noi am atras atenția că cele două dosare au fost unite ilegal. Urmează a fi disjunse și duse separat mai departe. Ele nu au nicio tangență ca să poată fi comasate. Sunt subiecte diferite, care vizează perioade diferite și sunt legate cu diferite evenimente”, a declarat astăzi șeful Procuraturii Generale, ALexandru Stoianoglo.

Procurorul general a comentat și decizia lui Viorel Morari de a crea un grup format din 38 de procurori și ofițeri de urmărire penală care să efectueze urmărirea penală pe acest dosar comasat la început de decembrie anul trecut.