Dosarul „schemei frauduloase de eliberare a livretelor militare”, trimis în judecată
Foto: www.moldova.org

Dosarul „schemei frauduloase de eliberare a livretelor militare”, trimis în judecată

4 știri, 8

Șeful Secției Administrativ Militare Ciocana din cadrul Centrului Militar Chișinău, împreună cu specialistul superior al Serviciului mobilizare și medicul-specialist din cadrul aceleiași unități vor compărea pe banca acuzaților pentru acțiuni coruptibile, care au permis eschivarea anumitor cetățeni de la obligațiunea îndeplinirii serviciului militar în termen.

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat cauza penală de învinuire a celor trei în judecată.

Cei trei au fost reținuți în noiembrie 2017 de Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

Timp de aproximativ două luni, procurorii și ofițerii SIS au documentat întreg mecanismul de fraudare de către inculpați, a procesului de încorporare a recruților în serviciul militar.

Potrivit celor stabilite, persoanele publice din cadrul Centrului Militar al mun.Chișinău favorizau, contra plată, cetățeni ai Republicii Moldova în a se eschiva de la serviciul militar în termen. Cumulativ, aceștia asigurau eliberarea actelor de evidență militară fictive, prin aplicarea unor scheme de corupție.

În acest scop a fost pusă la cale o schemă de pretindere a banilor de la persoanele care intenționau să obțină livret militar, însă fără a îndeplini serviciul militar în termen.

Inculpații solicitau de la beneficiari anumite sume de bani, cu taxă flexibilă, asigurându-le amânarea neîntemeia...

    Citește pe moldova.org