Dosarul lui Ilan Șor a ajuns la Curtea de Apel. Cine este judecătorul căruia i s-a repartizat
Foto: www.realitatea.md

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns la Curtea de Apel. Cine este judecătorul căruia i s-a repartizat

15 știri, 15

După jumătate de an de blocaj în instanța de fond, dosarul primarul de Orhei, Ilan Șor, în care acesta a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, a ajuns la Curtea de Apel Chișinău.

„Dosarul a parvenit pe 15 ianuarie și a fost repartizat la data de 16 ianuarie, dar ședințele încă nu au fost stabilite”, a precizat Octeabrina Popa, purtătoarea de cuvânt a Curții, pentru Anticoruptie.md.

Judecătorul-raportor căruia i-a fost distribuit dosarul este Xenofon Ulianovschi, fost vicepreședinte al Curții de Apel din anul 2008. În noiembrie 2007, candidatura sa pentru această funcție era, însă, respinsă de șeful statului. Ex-președintele Voronin motiva prin faptul că Ulianovschi era la Curte de doar un an. În plus, făcând parte dintr-un complet de judecători, a redus de trei ori pedeapsa aplicată unui cetățean turc de prima instanță, bărbatul fiind acuzat de trafic de copii.

Potrivit sursei citate, în 2008, magistratul a ajuns totuși în funcția râvnită. În 2012, acesta a obținut un nou mandat. În 2013, CSM a decis intentarea procedurii disciplinare împotriva lui Xenofon Ulianovschi care era acuzat de un avocat de emiterea unor hotărâri falsificate. Pentru că judecătorul a fost anchetat, numele său a fost exclus, temporar, din lista magistraților propuși pentru acordarea distinc...

    Citește pe realitatea.md    Tendințe