DRRM finanțează o sală de newsroom pentru studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării3Foto© observatorul.md

DRRM finanțează o sală de newsroom pentru studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării

, 5 știri, o vizualizare

În luna august a acestui an, Universitatea de Stat din Moldova lansează proiectul de renovare și amenajare a unei săli de Newsroom în cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova. Spațiul redacțional va face parte din cadrul laboratorului de televiziune instructiv-didactic, Unda Liberă TV care, de asemenea, a fost dotat cu echipamente prin intermediul unui alt proiect sprijinit de aceeași entitate a Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM).

Sala de Newsroom va fi dotată cu stații video și audio, precum și cu soft-uri de editare audio și video, care vor contribui semnificativ la îmbunătățirea calității procesului de predare a disciplinelor de Jurnalism TV, Jurnalism radio și New media, în vederea apropierii viitorilor profesioniști în domeniul jurnalismului de cerințele reprezentanților pieții muncii, care dețin în redacții echipamente și soft-uri asemănătoare și care vor intra în dotarea FJȘC în cel mai scurt timp.

Pe lângă echipamente de ultimă generație, spațiul de Newsroom va fi amenajat și cu mobilier, pentru asigurarea bunelor condiții întru desfășurarea unui proces instructiv-didactic calitativ. Laboratorul de televiziune al FJȘC, precum și viitoarea sală de Newsroom reprezintă un mijloc important de promovare a identității lingvistice a cetățenilor din stânga Prutului și contribuie, în mod semnificativ, la formarea viitorilor jurnaliști din Republica Moldova.