Duelul Merkel-Schulz

Duelul Merkel-Schulz

6 știri, 2

Cancelarul german în exercițiu, Angela Merkel, este favorită la propria succesiune înaintea alegerilor parlamentare din 24 septembrie. Cel puțin asta arată sondajele efectuate în urma singurei dezbateri pe care Merkel a avut-o cu rivalul său, social-democratul Martin Schulz.

În confruntarea televizată, liderul social-democraților, Martin Schulz, avea nevoie de o victorie pentru a reduce diferența semnificativă din sondaje în fața cancelarului conservator. Deși a decis să atace dur pe problema aderării Turciei la Uniunea Europeană, dar și pe politica de primire a sute de mii de imigranți, Schulz a eșuat să o facă. Potrivit presei străine, el nu a reușit să prezinte o ofertă politică cu adevărat diferită de cea a lui Merkel.

Duelul de 90 de minute dintre Merkel și Schulz a fost difuzat de patru canale de televiziune și urmărit de milioane de alegători din Germania. Potrivit sondajelor, Merkel a făcut o impresie mai bună pentru telespectatori. 55 la sută dintre ei au declarat că ea a fost mult mai convingătoare decât rivalul său, fostul președinte al Parlamentului European, care a obținut doar 35 de voturi de încredere.

    Citește pe jurnaltv.md