După 10 ani de cădere continuă, prețurile la apartamente în 2019 înregistrează o ușoară înviorare2Foto© deschide.md

După 10 ani de cădere continuă, prețurile la apartamente în 2019 înregistrează o ușoară înviorare

, 5 știri, 9 vizualizări

După 10 ani de cădere continuă, asistăm la o ușoară înviorare a prețurilor la imobilele locative în municipiul Chișinău, unde de la începutul anului prețurile au crescut cu 2,5 la sută, sau aproximativ o mie de euro pe metru pătrat pentru un apartament de 70 metri pătrați, constată expertul economic Veaceslav Ioniță, informează MOLDPRES.

Prețul unui apartament cu o suprafață de 70 metri pătrați în capitală a atins cota maximă de 63 mii de euro în trimestrul patru 2008. Apoi au urmat zece ani de scădere continuă, iar în primul trimestru din 2019, prețul unui apartament a scăzut până la 36,4 mii de euro.

În pofida majorării nesemnificative a prețurilor, piața imobiliară este în creștere, iar tendința se va menține în continuare. Mai ales că oferta este în creștere, potrivit Biroului Național de Statistică, în prima jumătate de an au fost date în folosință 3676 de locuințe și case individuale, cu o suprafață de 271,1 mii metri pătrați, cu 30,3 la sută peste nivelul înregistrat în perioada similară a anului precedent.