După Guvern, și militarii Armatei Naționale au plantat copaci de Ziua Națională de Înverzire a Plaiului7Foto© publika.md

După Guvern, și militarii Armatei Naționale au plantat copaci de Ziua Națională de Înverzire a Plaiului

, 10 știri, 9 vizualizări

Ministrul Apărării Pavel Voicu, împreună cu reprezentanții conducerii Ministerului Apărării și Marelui Stat Major al Armatei Naționale, militari și angajați civili ai Armatei Naționale au plantat puieți de stejari pe o suprafață de circa cinci hectare. Sădirea puieților a avut loc pe teritoriul Întreprinderii silvice Călărași, în cadrul ocolului silvic Călărași.

De asemenea, militarii au sădit atât în municipiul Chișinău, cât și în garnizoanele militare din Florești și Căușeni diferite specii de arbori și arbuști: arțari, frasini, nuci și tei. Regenerarea spațiilor verzi a avut loc și pe teritoriul adiacent al Complexului Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

Totodată, studenții Academiei Militare “Alexandru cel Bun” au efectuat lucrări de salubrizare a albiei râului Bîc pe o suprafață de cinci hectare. În urma lucrărilor au fost adunate circa 20 de tone de gunoi menajer cu implicarea serviciilor de colectare și transportare a deșeurilor prestate de către ÎM “Regia Autosalubritate”.